GOTUJEMY

 Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” – Bernard Shaw

Ciasta, desery:
Tarta czekoladowa
Domowe batoniki
Zapustowe faworki
Tarta z jabłkami pod bezową chmurką
Słodkie ciasto z bakaliami
Czekoladowa babka z burakami
Domowy kisiel z gruszek
Retro sernik - kajmakowy
Prosta babka
Sernik na zimno z truskawkami
Ciasto piernikowe z dyni
Szarlotka z dużą ilością jabłek
Makówki - śląska potrawa wigilijna
Owsiane ciasteczka
Brownie z wiśniami
Ciasto drożdżowe z truskawkami. 
Ciasto z dyni z bakaliami. 
Domowe trufle

Zupy:
Domowy rosół
Zupa gulaszowa
Fakes - grecka zupa z soczewicy
Zakwas na żurek. Zupa żurek.
Zupa dyniowa z imbirem
Czosnkowa na boczku
Barszcz wigilijny

Pieczywo:
Chleb nasz powszedni

Do chleba:
Pieczona szynka 
Suszony schab 
Hummus 

Ryby:
Zapiekanka z morszuka
Miruna z duszonymi warzywami 
Śledzie matias
Śledzie w sosie kawowo - miodowo - musztardowym.

Dodatki:
Kasza jaglana
Domowy jogurt
Domowy ketchup z czerwonej papryki. 

Przystawki i przekąski:
Kapuśniaczki 
Farsze do jajek. 

Sałatki, przetwory:
Kiszone rzodkiewki 

Dania mięsne:
Zapiekanka z mięsem i makaronem 

Pozostałe:
Domowa pizza 
Kotlety z ciecierzycy 
Ogórki małosolne 
Tarta ze szpinakiem


Porady:
Mięso bez dopalaczy, czyli domowe marynaty.

Rozszerzanie diety dziecka:
Całe jajo na śniadanie, czyli nowe zasady żywienia niemowląt.  
Przyprawy w diecie dziecka.  
Co ląduje w brzuszku niemowlaka? Czyli jak gotuję dla ośmiomiesięcznej córki.